ještě něco o delfínech skákavých

15. června 2010 v 19:19 | delfa35
Delfín skákavý
Tento největší druh z delfínů vybaveným zobákem je známím umělcem delfinárií. Ve skutečnosti se jedná pravděbodobně o dva druhy: delfína skákavého, který se vyskytuje na celém světě, a menšího delfína Ehrenbergova ( rudomořského), který žije v Indickém oceánu a v Rudém moři. Živí se mnohými druhy ryb, měkkýšů a korýšů, loví je malými kuželovitými zuby, jichž má 18-27 v každé polovině obou čelistí.
Delfíni skákáví si rádi hrají.Mají aerodynamicky tvarované tělo a silné ocasy,takže se mohou pohybovat ve vodě a také často skáčou nad hladinu.Žijí ve velkých rodinných skupinách,kterým se říká školy a rádi závodní podél lodí.
Délka: 1,9-4 m
Hmotnost: 500 kg
Rozšíření: po celém světě ( kromě polárních regionů)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama